Неділя, 19.05.2024, 12:52 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2009 » Січень » 16
Представники Черкаської регіональної організації Народної Партії активно долучились до відзначення чергової річниці від дня народження українського поета і письменника Василя Симоненка (1935 – 1963 роки). Фракція Народного блоку Литвина в обласній раді і її керівник Володимир Лук’янець наполегливо домагаються розв’язання питання про встановлення йому пам’ятника в Черкасах. І хоч списів навколо нього наламано вже чимало, але робота таки йде. Після обговорення заяви фракції в обласній раді з’явилися нові проекти монумента і пропозиції щодо місця його встановлення. Зокрема ректор Черкаського національного університету Анатолій Кузьмінський пропонує поставити його біля старого навчального корпусу, де Василь Симоненко неодноразово зустрічався із студентами, читав їм свої поезії. Кажуть, і міська рада вирішила виділити певні кошти на спорудження пам’ятника.
Нині ж – напередодні 8 січня і вже після - відбулася низка заходів із увічнення пам’яті поета. Моло ... Читати далі »
Переглядів: 707 | Додав: narodna | Дата: 16.01.2009


Проблеми в газовій сфері і очікуване підвищення ціни на газ для жителів Черкащани і сільськогосподарських, промислових та переробних підприємств області, стимулювали новий виток валютної та фінансово-економічної кризи в Україні, що ускладнює життя.
Більшість політиків говорять про наслідки газової кризи для них, області й країни загалом. "Литвинівець" Сергій Терещук розповів про катастрофу, яка чекає сільське господарство без радикальної терапії.

Сергій Миколайович відмітив, що - якби наш Уряд із населенням не загравав, а ще два-три роки тому оголосив, що треба готуватися до світових цін на газ, то підприємства могли б ліпше підготуватися й зменшити енергоємність. А ціна на газ буде якщо не 400, то 300–350 доларів на тисячу кубометрів. Це для підприємств дуже накладно. Світова економічна криза диктує свої умови. І "Азот" нині в складній ситуації через те, що добрив мало купують, а газ в структурі витрат складає 75 ... Читати далі »
Переглядів: 584 | Додав: narodna | Дата: 16.01.2009