Неділя, 19.05.2024, 12:01 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2010 » Січень » 13 » Володимир Литвин переконаний, що переможе у другому турі президентських виборів
Володимир Литвин переконаний, що переможе у другому турі президентських виборів
12:38

У вівторок, 12 січня 2010 року, Голова Верховної Ради України, Голова Народної Партії, кандидат на пост Президента України Володимир Литвин дав прес-конференцію для представників центральних та регіональних засобів масової інформації щодо підсумків проведення президентської передвиборчої кампанії.

У своєму вступному слові В.Литвин поінформував присутніх щодо своєї роботи за останні три роки. Він зазначив, що за цей час він провів більше тисячі зустрічей з людьми в усіх областях України та АР Крим. «Під час зустрічей більше 47000 людей звернулися до мене з листами та зверненнями, з проханнями вирішити їхні проблеми. 70% таких звернень були позитивно вирішені», - наголосив Володимир Литвин.

Лідер Блоку Литвина зауважив, що його передвиборча програма як кандидата в Президенти України є результатом чисельних зустрічей та розмов з людьми. Він наголосив, що програма є віддзеркаленням усіх потреб та проблем українців, які потребують негайного вирішення.

Голова Народної Партії наполягає на підвищенні заробітної плати громадян  України: «Я переконаний, що нам треба, насамперед, відмовитися від практики дешевої робочої сили. Ми повинні прийняти рішення про підвищення заробітної плати в країні».

Відповідаючи на запитання журналістів щодо можливості внесення змін до закону про вибори Президента України, В.Литвин сказав, що відповідальність за недолугість цього закону лежить виключно на двох фракціях – БЮТ та Партії регіонів, оскільки «він був написаний на двох». «Серед 600 пропозицій, які були підготовлені до другого читання, була і пропозиція зафіксувати відповідні норми закону щодо можливості голосування на дому за умови документально засвідчених підстав, але розглядати її не захотіли. Я заявляю, що проблеми, які можуть з'явитися в процесі голосування і підведення підсумків, лежать виключно на двох політичних силах, а, відповідно, на двох політиках - це їхній витвір, але тепер, коли вони розсварилися і не довіряють один одному, то діють за принципом: обпікшись на гарячому молоці, починають дмухати на холодну воду», - зазначив він. В.Литвин переконаний, що людина повинна мати можливість волевиявлення за будь-яких умов. Якщо у випадку об’єктивних обставин людина не може прибути на виборчу дільницю, тоді, надавши відповідні документи та написавши заяву, вона повинна отримати можливість проголосувати вдома.

Коментуючи свою позицію відносно необхідності перерахунку голосів після першого туру президентських виборів, Володимир Литвин зазначив: «Я від своєї позиції не відмовлюся: і після першого туру повинен бути перерахунок бюлетенів. Зараз я чую викрики, що це неправильно, бо немає механізму. А правда механізмів не потребує, бо правда є правда. Це має стати ще одним застереженням, щоб не складали бюлетені, думаючи, що їх ніхто ніколи не перевірить».

Під час прес-конференції Володимир Литвин висловив своє бачення низки якостей, якими має бути наділений майбутній Президент: «Президентом країни повинна бути людина, яка знає, що таке компроміс і що таке праця для досягнення компромісу. Це - не ознака слабкості як трактують у нас, це - ознака сили, тому що лише відповідальна людина буде шукати компроміси, а для того, щоб диктувати, погрожувати і вимагати розуму багато не потрібно».

Володимир Литвин вважає, що в разі, якщо політики після президентських виборів продовжать з’ясовувати стосунки, то економічна ситуація в країні може погіршитись. «Вибори можуть вплинути на кризу, якщо переможець почне перебудовувати країну під себе, а не під людей. Тоді гарантовано буде погіршення економічної ситуації, адже в умовах політичної кризи, яка розвивається в країні, ми не отримаємо позитив», - зауважив В.Литвин.

Лідер Народної Партії переконаний, що новообраний президент має запропонувати скасування закону про вибори за партійними списками, адже це відразу призведе до морального оздоровлення ситуації в Україні. «Я вважаю, що президент у своєму інавгураційному виступі має запропонувати в той же день проголосувати за скасування закону про вибори за партійними списками. І щоб було чітко зафіксовано, що наступні вибори будуть здійснюватись за мажоритарним принципом, і змінити цю норму можна лише кількістю 3/4 Верховної Ради України, щоб не було спокуси в черговий раз поміняти закон», - наголосив В.Литвин.

Щодо ставлення до інших кандидатів на посаду Президента України,  В.Литвин зазначив, що до всіх них ставиться з повагою, оскільки в цьому питанні має бути принциповість, але без образ. «Те, що сьогодні відбувається - це боротьба за абсолютну владу, і, фактично, за узурпацію влади. І це буде мати погані наслідки для країни - я маю на увазі поглиблення політичного протистояння», - підкреслив він.

Володимир Литвин переконаний у своїй перемозі в другому турі президентських виборів: «За допомогою людей, і з Божою допомогою, якщо я буду в другому турі, то перемога буде однозначною». У той же час він заявив, що йому байдуже, хто з ним буде змагатися у другому турі.

Прес-служба Народної Партії

Переглядів: 530 | Додав: narodna
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]