Неділя, 19.05.2024, 13:25 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2009 » Листопад » 23 » В.Литвин: «Слово «вчитель» повинно звучати гордо»
В.Литвин: «Слово «вчитель» повинно звучати гордо»
16:18

У понеділок, 23 листопада 2009 року, Голова Верховної Ради України, Голова Народної Партії, кандидат на пост Президента України Володимир Литвин зустрівся із освітянським та медичним активом Києва.

Відповідаючи на запитання присутніх щодо реформування освіти в Україні, Володимир Литвин заявив: «Чим більше мені років, тим більше я стаю консерватором. У сфері освіти головне зберегти той фундамент, який ми маємо, ті здобутки, які залишилися ще з радянських часів. Слово «вчитель» повинно звучати гордо і держава повинна опікуватися вчителями».

Коментуючи систему зовнішнього тестування, Голова Народної Парії зазначив, що дитина сама повинна обирати, здавати їй тести чи вступати до вищого навчального закладу у звичайний спосіб. Також В.Литвин вважає, що шкільні підручники не повинні нав’язувати дітям полеміку, яка точиться в політичному середовищі, через нав’язування нових героїв, статус яких сумнівний.

В.Литвин зауважив, що не вбачає переваг введення Болонського процесу у вищій школі: «Форму було змінено, а зміст залишився старим. Потрібно переглянути кількість студентів і кількість часового навантаження на викладачів, лише після цього буде сенс проводити якісь реформи».

Щодо законопроекту про надання статусу держслужбовців учителям та медичним працівникам Володимир Литвин зазначив: «Мене тішить, що Ю.Тимошенко і В.Янукович почали говорити про можливість надання статусу держслужбовців учителям та лікарям, але роблять вони це лише на передодні президентських виборів. Наша політична сила виступає за це вже не один рік. Я зроблю все можливе, щоб цей закон було прийнято ще до президентських виробів».

Сергій Стан

Переглядів: 594 | Додав: narodna
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]