Неділя, 19.05.2024, 13:00 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2010 » Червень » 3 » Тернівка і сільська громада мають жити краще!
Тернівка і сільська громада мають жити краще!
09:39

У селі Тернівка за рішенням Верховної Ради України 20 червня відбудуться позачергові вибори сільського голови. Серед п’яти претендентів на посаду виборчою комісією зареєстрована і Поліщук Наталія Валентинівна, економіст за фахом, працює головою ревізійної комісії ДСП «Агрокомплекс», с. Березняки. До складу сім`ї входять: чоловік робітник Смілянського радіозаводу, син і дочка – студенти. Має досвід керівної роботи – 8 років тому працювала сільським головою. Про мотиви повернутися розмова з Наталією Валентинівною.

Дійсно, Наталіє Валентинівно, чому Ви прийняли рішення знову стати сільським головою?

Моє бажання вмотивоване станом справ у селі і в громаді. Я корінна жителька Тернівки. Тут  жили мої діди і прадіди. Я добре знаю кожного  мешканця села, яких вважаю рідними мені. І хотіла б об’єднати зусилля громади, щоб вони жили краще, щоб у села  з’явилися перспективи розвитку як у виробництві, так і соціальній сферах.

На жаль, за той час, коли я за своєї ініціативи  перейшла на виробництво, у нашому  селі позитивних змін не сталося. Ось уже півтора року наша громада живе без свого ватажка і це видно неозброєним оком навіть по запустінню  вулиць і прилеглих територій.

Але головне полягає у тому, що роками залишаються нерозв’язаними крупні проблеми, які прямо зачіпають інтереси всіх тернівчан.

Розкажіть конкретніше, про що йдеться?

Насамперед, потрібно домагатись фінансової компенсації державою за виконані роботи з газифікації села. Люди, які бажали мати у своїх домівках голубе паливо, об’єднались у сільський кооператив і оплатили не тільки підведення труб до власних  будинків, а й половину вартості магістрального газопроводу. Підводить нас держава, яка в особі колишнього уряду  на всю країну заявила,  що профінансує завершення  всіх  газових довгобудів. Як виявилось, то потрібно було, щоб зорієнтувати виборців на бажаний результат голосування на виборах Президента України.

Але ж обіцяти – не значить женитися. У нашому селі  всі мережі були готові прийняти газ ще минулої осені, а його  немає й досі. Тому робитиму все, щоб вже до нинішньої осені  селяни отримали довгоочікуваний газ. З цього приводу звернусь за допомогою до депутатів Верховної Ради України, зокрема до Сергія Миколайовича Терещука.

Це проблема з числа державних, а на місці що плануєте робити?

 Якщо думати про перспективи розвитку села, то потрібно  подбати про найменших наших жителів – діток дошкільного віку.

У зв’язку із зростанням народжуваності на часі відкриття  другої групи у дитячому садку. Приміщення є, але воно потребує капітального ремонту.

Відкритим у нас залишається питання транспортування хворих. Медпункту потрібна  швидка допомога. Цю проблему у ході виборчої кампанії навипередки різні політичні  сили обіцяли також вирішити. А віз, як бачимо, і нині там. Сільській раді слід подбати і про житло для медичного працівника.

А загалом, в разі обрання  сільським головою, моїми повсякденними турботами стануть дороги, мости, упорядкування територій, озеленення села. І звичайно ж – особисті проблеми людей.

На все це потрібні кошти. Якими Вам бачаться шляхи розв’язання фінансових потреб сільських громад?

Думаю, що дану проблему механічним встановленням пропорцій відрахувань зібраних податків до місцевих  і центрального бюджетів не розв’язати. Адже наші села занепадають, у більшості з них немає підприємств, обмаль фермерських господарств, проживають переважно пристарілі люди. Звідки ж візьмуться ці відрахування. А садки, школи, ФАПи потрібно утримувати. Тому державне регулювання має бути  і обов’язково справедливим.

Ви, як член Народної Партії, зумієте об’єднати  зусилля партійців інших політичних сил на плідну співпраці?

На моє глибоке переконання, в ході виборів визначальним має бути не партійність, а особистість, професіональність, ділові якості, людяність кандидата. У селі політика одна – зробити життя селян пристойнішим. І тут не треба ділитися. Кожна політична сила має запропонувати своє бачення, що треба робити, а головне домогтись  конкретних справ на користь громади. Разом з народниками села, а їх у нас 38, мою кандидатуру підтримали осередки Партії регіонів і БЮТу, і я вірю, що ми спільно принесемо користь всім тернівчанам.

 

Розмову вів

Микола Костецький 

Переглядів: 1014 | Додав: narodna
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]