Неділя, 19.05.2024, 10:00 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2009 » Грудень » 18 » Сергій Терещук: «Чому саме за Литвина!»
Сергій Терещук: «Чому саме за Литвина!»
13:48

Для більшості людей безсумнівним є те, що діючі керівники держави та  лідер опозиції – вони ж претенденти на пост Президента – маючи найбільші фракції у парламенті (Партія Регіонів – 175, БЮТ – 156, Наша Україна – 72 народних депутати), найвищу чисельність у обласних радах (разом 74 відсотки), практично всю владу у центрі і регіонах, - не дотримали свого слова. Українці сьогодні живуть гірше, ніж 5 років тому, ніж наші сусіди, не кажучи вже про Європу. Це через їхні чвари і бездіяльність допущено запустіння регіонів, масове безробіття, зростання цін. Це від їхньої влади відвернулись люди.

Литвин єдиний з лідерів, який утримує крихкий мир у суспільстві, дбає про народ. Про це говорять факти.

 У 2004 році, коли нинішні ж боротьбісти за владу вивели країну на межу громадянської війни, він зумів зняти напругу у протистоянні, відвернути кровопролиття. Після повторного обрання його Головою Верховної Ради у грудні 2008 року практично не діючий парламент запрацював знову. Разом з членами своєї фракції він домігся прийняття законів стосовно погодинної оплати праці, підвищення прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати, які суттєво відрізняються від тих, що запропоновані Урядом. Зокрема, мінімальна зарплата з 1-го листопада нинішнього року вже становить 744 гривні, а до кінця наступного року вона зросте на 178 гривень.

На підтримку сільгоспвиробників він настояв на введенні відстрочки  виплати кредитів, вдосконалення механізму державних позик селянам, в тому числі на будівництво тваринницьких ферм та соціальних об’єктів на селі. Формування державного  продовольчого резерву та вигідної цінової політики на сільськогосподарську продукцію стало можливим завдяки його твердій позиції.

Володимир Михайлович постійно спілкується з людьми, дослухається до того, що їм болить. Після перебування у регіонах за його сприяння мешканці  гуртожитків отримали право і реальні механізми приватизації своїх кімнат, працівники підприємств трубопровідного транспорту – своїх житлових приміщень інваліди – можливість лікуватись у санаторно – курортних закладах. На прохання жителів малих сіл він ініціював постанову Верховної Ради щодо введення мораторію на закриття загальноосвітніх навчальних закладів у сільській місцевості.

Десятки законопроектів Литвина і його команди у Верховній Раді очікують підпису Президента, знаходяться в процесі доопрацювання, найбільш важливі із них включені до його передвиборної програми. Вона наскрізь пронизана турботою про поліпшення умов життя простих громадян.

Литвин пропонує для кожної людини запровадити державою такі соціальні стандарти, які б гарантували їй можливість оплачувати продукти харчування, одяг, витрати на житло, лікування і відпочинок, освіту, культурне  збагачення. Для цього передбачається ліквідувати розрив у доходах багатих і бідних, який сягає сьогодні 30 разів, встановити співвідношення мінімальної та максимальної заробітної плати в пропорції 1 до 5.

Для піднесення престижу, підвищення зарплат працівників наукової сфери, вчителів, лікарів, працівників культури пропонується надати їм статус державних службовців, встановити пенсії для вчителів на рівні середньої заробітної плати працівників промисловості. Натомість число нинішніх державних службовців (чиновників), на утримання яких щорічно витрачається до 34 відсотків Державного бюджету, скоротити на 40 відсотків, залишаючи в основному тих, хто надає гарантовані державою послуги населенню. Та й народних депутатів у Верховній Раді вистачило б 300 осіб.

Своє бачення у Литвина на основне  наше національне багатство – землю. Власники паїв повинні мати право продати свою частку землі державі без права подальшою продажу її державою. Для цього потрібно провести реєстр земель і створити Державний земельний банк. Такий шлях дозволить відновити крупно товарне виробництво в Україні, запровадити пільгове кредитування господарств, дасть імпульс розвитку сіл.

Відповідно до Конституції надра в Україні належать народу. Тому Литвин виступає за передачу у державну власність газових і нафтових родовищ, використання їх виключно на забезпечення потреб населення. Адже собівартість видобутку вітчизняного газу становить у межах 50 доларів, проте приватні структури продають його за світовими цінами, непомірно збагачуючись на наших громадянах.

Щоб припинити продовження доби «дикого капіталізму» програма кандидата передбачає введення прогресивної системи оподаткування та податку на багатство. Для  вирівнювання економічного розвитку регіонів, малих та середніх міст пропонується  70 відсотків бюджетних коштів залишати на місцях.

Народна Партія, яку очолює Володимир Литвин, першою в Україні рішенням останнього з’їзду запроваджує для своїх кандидатів вибори до Верховної Ради за відкритими списками. а до місцевих органів влади пропонує повернутись до мажоритарної системи. Тільки так місцева влада зможе позбавитись тиску з боку партійної верхівки, буде вирішувати проблеми своїх територіальних громад.

Словом, на відміну від програм інших кандидатів,  програма Литвина вміщує всеохоплюючий комплекс позитивних змін в усіх сферах нашого життя.

 

Сергій Терещук

 народний депутат України

голова обласної організації Народної Партії

Переглядів: 777 | Додав: narodna
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]