Неділя, 19.05.2024, 14:31 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2010 » Червень » 1 » Юридичні консультації щодо права вчителя трудового навчання вийти на пенсію за вислугу років
Юридичні консультації щодо права вчителя трудового навчання вийти на пенсію за вислугу років
18:01

На адресу виконкому Черкаської регіональної організації Народної Партії та народного депутата України С.М. Терещука надходять листи з проханням надати роз’яснення щодо права вчителя трудового навчання вийти на пенсію за вислугу років?

 За відповіддю ми звернулися до начальника юридичного відділу Черкаської регіональної організації Народної Партії Юрія Смілянського

 

 - Відповідно до пункту «е» статті 55 Закону України «Про пенсійне забезпечення» право на пенсію за вислугу років мають працівники освіти за наяв­ності спеціального стажу роботи від 25 до З0 років незалежно від віку згідно з Переліком, затвердженим у порядку, визначеному Кабінетом міністрів України.

 

Перелік закладів і установ освіти, охорони здоров'я та соціального захисту і посади, робота на яких дає право на пенсію за вислугу років, затверджено Постановою КМ України від 4 листопада 1993 року №909, із внесеними до неї змінами та доповненнями відповідно до Постанови уряду від 26 вересня 2002 №1436.

 

На жаль, у розділі «Освіта» вищевказаного Переліку не передбачено посади вчителя трудового навчання, а лише майстра виробничого навчання у вишах І-ІІ рівнів акредитації і професійно-технічних навчальних закладах.

 

 Черкаська регіональна організація

Народної Партії

 

Переглядів: 1119 | Додав: narodna
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]