Неділя, 19.05.2024, 14:04 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2009 » Листопад » 17 » Юридичні консультації черкаських народників з питань трудового законодавства
Юридичні консультації черкаських народників з питань трудового законодавства
11:21

На адресу виконкому Черкаської регіональної організації Народної Партії та народного депутата України С.М. Терещука надходять листи з проханням надати роз’яснення щодо ситуації, коли в грудні 2007 року працівнику була винесена догана за невиконання розпорядження директора, а в 2008 році за виконання планових завдань по підсумках першого кварталу була нарахована премія з фонду оплати праці. Чи можна її виплачувати?

По відповідь ми звернулися до начальника юридичного відділу Черкаської регіональної організації Народної Партії Юрія Смілянського

 

 - По-перше, будь-які заохочення, порядок їх застосування визначаються Правилами внутрішнього трудового розпорядку, та/або Колективним договором.

Догана – дисциплінарне стягнення, передбачене ст. 147 КЗпП України. Згідно ст. 151 КЗпП України дисциплінарне стягнення чинне протягом року з дня його накладання. Протягом строку його дії заходи заохочення не застосовуються. За добросовісну працю стягнення може бути зняте достроково. Видається наказ про зняття стягнення, а потім – про заохочення.

Якщо стягнення не зняте – заохочення не виплачується.

 

 

Черкаська регіональна організація

 Народної Партії

Переглядів: 549 | Додав: narodna
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]