Неділя, 19.05.2024, 13:00 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2010 » Січень » 29 » Ідеї Народної Партії будуть реалізовані
Ідеї Народної Партії будуть реалізовані
10:28

У Черкаській обласній організації Народної Партії йде активне обговорення підсумків 1-го туру виборів Президента України. Результатами голосування за свого лідера Володимира Литвина  народники невдоволені – по області набрано 3,73%. Однак цей невтішний показник ніякою мірою не віддзеркалює ставлення до лідера Народної Партії. Адже в Смілянському районі йому віддали перевагу 6,87, Тальнівському – 6,04, Чигиринському – 5,85 відсотків виборців. Значить, багато залежало від організаційної та агітаційної роботи безпосередньо на місцях.

Учасники розширеного засідання виконкому Кам’янської районної організації акцент зробили якраз на цьому. Адже в однакових умовах виборцям Лебедівки віддали Литвину 23,12, Жаботина – 19,67 відсотків голосів, а по району вийшли тільки на 5,15 відсотка. Учасники зібрання визначили і загальні прорахунки в організації всієї виборчої кампанії. Вони вважають, що центральний штаб знехтував роботою, думкою місцевих парторганізацій. Замість об’єднання по крупинці всіх зусиль на досягнення кращого результату у первинних організаціях панувала розпорошеність і навіть розгубленість тих, хто роками працював на Литвина. Агітаційна робота проводилася заїжджими людьми безособово, практично звелась до роздачі агітаційних матеріалів. Та й що можна було зробити за одну годину перебування в населеному пункті.

Своє бачення причин низької підтримки лідера народників висловив на прес-конференції 28 січня перший заступник голови обласної організації Народної Партії Володимир Лук’янець. Він зазначив, що підсумки першого туру в основному виявилися логічними і прогнозованими – перемогли претенденти за якими стоять сильні політичні і фінансові круги. Прагнення виборців бачити нових осіб у керівництві державою проявилось у потужному ривку Сергія Тигіпка і Арсенія Яценюка, які відібрали частину голосів і у Володимира Литвина. Негативну роль зіграло, на думку Лук’янця, і те, що у лідера народників в багатьох регіонах не було сильних команд. Крім самого Володимира Литвина ніхто із його наближених соратників в ході виборчого процесу на Черкащину так і не завітав. Центральним штабом не враховувались настрої виборців, які в умовах розрухи і розбрату відверто висловлювались за «сильну руку», яка могла б навести елементарний порядок в країні.

Керівник обласного штабу Сергій Терещук повідомив, що керівництво обласної організації Народної Партії нині узагальнює критичні зауваження партійців, які будуть внесені на обговорення розширеного засідання ради з тим, щоб виробити чітку тактику та уникнути помилок в організації виборів до місцевих рад, які відбудуться 30 травня.

Виконком обласної організації народників щиро подякував всім виборцям, активістам Народної Партії, які не піддались емоціям, адміністративному тиску, матеріальним спокусам і проголосували за Володимира Литвина. «Ми переконані, йдеться у зверненні, що час довготривалої агонії українського суспільства врешті-решт закінчиться, що ідеї народників, взяті тепер на озброєння всім провідними політичними силами, будуть реалізовані».

Прес-служба обласної організації Народної Партії

Переглядів: 555 | Додав: narodna
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]