Неділя, 19.05.2024, 13:25 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2009 » Листопад » 10 » Добрими справами земля повниться
Добрими справами земля повниться
10:34

У травні цього року народний депутат України Сергій Терещук у ході робочої поїздки до Чигиринського району зустрівся з механізаторами і жителями сіл Головківки, Красносілля, робітниками взуттєвої фабрики. Та найбільш масовою і зацікавленою була розмова із студентами і викладачами Чигиринського технікуму Уманського державного університету. Тут не пригадували такого, щоб до навчального закладу не просто завітав, а виступив з ґрунтовною лекцією представник вищого законодавчого органу країни. Після обопільного обміну думками щодо необхідності вдосконалення діючої Конституції України для присутніх у залі дещо несподіваним було запитання Сергія Миколайовича:

 - А що вам допомогти практично?

Зазвичай таких прохань в адміністрації безліч, але тут із зали попросив слова симпатичний хлопчина, який, вочевидь, висловив думку всіх студентів:

- У нас не зовсім добрі умови для самостійної роботи, протікає дах над бібліотекою, псуються книги, допоможіть відремонтувати його.

І нардеп пообіцяв. Він одразу звернувся до Міністерства аграрної політики з клопотанням посприяти у розв’язанні проблеми, адже навчальний заклад входить до його системи. Але не все так склалось, як гадалось. Серед року коштів, не передбачених бюджетом, віднайти не вдалося.

- А бібліотека, - каже Сергій Миколайович, - чекати не могла. Частина книг вже гнила. А хіба можна було б не виправдати сподівання ще зовсім юних студентів. І тоді я звернувся до однопартійців. Поїхали ще раз до технікуму, визначили обсяг робіт, знайшли будівельників. В короткий термін перекрили дах. Причому зробили все ідеально, за новітніми технологіями: обшили металом, зробили настіл. Тепер у приміщенні від затікання і слідів не видно, а студенти можуть продуктивно працювати. Хочу відзначити керівника підприємства АПК «Маїс» у Боровиці Олександра Тарасовича Самойленка, який чудово організував виконання всіх ремонтних робіт.

Задоволені наданою допомогою викладачі і студенти. Директор технікуму Сергій Степанович Коцуренко відразу уточнив, що мова не йшла про якусь невелику латку. Загальна площа даху, що потребував заміни, становила 520 квадратних метрів. Потрібно було вже невідкладно рятувати 35-тисячний книжковий фонд. Питання ремонту назріло давно, але років 15 ніхто нічого не робив. Тому в обіцянку нардепа частина педагогічного колективу не дуже й повірила. Зараз думка всіх кардинально змінилась. Викладачі і студенти вдячні Сергію Миколайовичу, очолюваній ним обласній організації Народної Партії. Якби таку відповідальність, яку проявив Сергій Терещук, демонстрували всі нардепи, політики, державні чиновники, то багато життєвоважливих питань можна було б розв’язувати і в умовах економічної кризи, і люди, відчуваючи реальну, а не словесну турботу про себе, більше б довіряли їм.

Дуже добросовісно поставились до виконання цього завдання майстри-покрівельники на чолі з бригадиром Василем Івановичем Корпанем.

Не приховує своєї радості від зробленого і бібліотекар Любов Олексіївна Кондратьєва, адже це її робоче місце. Вона практично дивиться на передвиборний ажіотаж в Україні:

-                     Політичні сили викидають грошей на передвиборчу агітацію більше, ніж, хай на невеликі, але корисні справи. Погляньте тільки на численні біг-борди, палатки, масові зборища. Невже вони не розуміють, що на виборців все це вже не впливає. Якщо їм потрібно відмити правдами і неправдами акумульовані кошти, то хай би кожен із претендентів на пост глави держави взяв і щось добре зробив чи то для регіону, чи для конкретного колективу. На людей це подіяло б сильніше і запам’яталось на десятиліття.

Лідер районних народників Дмитро Чубін наголошує, що допомога народного депутата Терещука технікуму, не є окремим винятком. «Сергій Миколайович, - каже він, - багато зробив, щоб мешканці багатьох сіл мали роботу. З його ініціативи закладено і вже на 120 гектарах плодоносить сад у Топилівці, зводиться переробна база у Боровиці. Обидва населені пункти користуються природнім газом, у Боровиці ведеться реконструкція водогону, проведені капітальні ремонти Топилівського клубу, Боровицької школи. Постійна допомога надається ветеранам війни і праці. Ось і нещодавно до чигиринського будинку для пристарілих завезено 2 тонни картоплі. Приклад лідера народників області підтримують його колеги на місцях. Тому ж територіальному центру керівник СТОВ «Дружба» А. Налбандян, однопартієць О. Куришко надали грошову допомогу для ремонту приміщень. Проте Сергій Миколайович опікується не тільки проблемами Чигиринського, а й інших районів, скажімо Черкаського, Смілянського, Кам’янського…

Словом, можна сказати так: колись в Україні доброчинною діяльністю відзначився меценат Терещенко, а нині на Черкащині так діє Сергій Терещук.»

Можливо, це порівняння трохи й перебільшене, але, як відомо, земля повниться тільки добрими справами.

Микола Костецький

Переглядів: 638 | Додав: narodna
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]