Неділя, 19.05.2024, 12:52 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2010 » Червень » 2 » Черкаські народники визначають орієнтири
Черкаські народники визначають орієнтири
09:38

Після обрання звітно-виборною конференцією на посаду голови Черкаської міської організації Народної Партії Олександра Соколовського життя в ній помітно активізувалася. І молодий керівник, і оновлений виконком добре усвідомлюють, що настав час енергійних дій, що тільки конкретні справи, спрямовані на захист інтересів черкасців, поліпшення умов їх життя, дозволять істотно підвищити авторитет народників напередодні наступних виборів до місцевих рад. Про перспективи діяльності розмови з новообраним головою.

Олександре Володимировичу, однодумці відзначають, що Ви відразу після конференції активно включились у партійну роботу і вже визначили контури прикладання зусиль народників міста. На чому плануєте зосередитись?

Найперше, ми принципово починаємо працювати диференційовано з різними категоріями населення. Адже Народна Партія об’єднує не тільки людей зрілого віку, а й зайнятих у провідних сферах економіки, представників інтелігенції і особливо молоді. Черкаси – студентське місто, а це молоді люди, які вже свідомо визначаються зі своїми політичними уподобаннями. Тому у ході останньої виборчої кампанії ми зустрілися більше як з п’ятьма тисячами студентів. І не безрезультатно – бо значна кількість з них заявила, що віддає перевагу народній ідеології. Ми хочемо згрупувати цих юнаків і дівчат з тим, щоб влада відчула, що молодь – це не затоптане узбіччя нашого суспільства, а шлях у завтрашній день. До того ж більшості випускникам вищих навчальних закладів сьогодні ніде ні працювати, ні жити. А ще ж непоодинокими стали прояви свавілля, в тому числі з боку органів влади, від яких потрібно огородити молодь.

Наведіть, будь ласка, приклади конкретної роботи народників у цьому плані?

За цим далеко ходити не потрібно. Скажімо, 28 травня напередодні Дня захисту дітей члени виконкому взяли участь у заходах з цієї нагоди у ряді черкаських шкіл, де вітали старших і молодших учнів, вручили їм подарунки. Мені особливо було приємно поспілкуватися з обдарованими дітьми школи № 17, вручити відзнаки кращим за успіхи у навчанні і спорті.

У ці дні незабули ми і про дітей міської дитячої лікарні. Лікувальному закладу передали необхідний інвентар, а дітям подарунки. Хворих дітей порадували артисти і клоуни.

На черзі серія молодіжних суботників з благоустрою міста, впорядкування території Соснівки,  обладнання шкільних спортивних майданчиків. Спільно з Червоним Хрестом організовуємо також допомогу престарілим, одиноким і немічним людям. Нашою медичною програмою стане надання необхідної допомоги таким людям вдома.

Для такої широкої програми за участю молоді потрібна відчутна мотивація праці?

Ми продумали і передбачили моральні і матеріальні стимули. Нашу ініціативу підтримують ректори університетів. Зі своїми колегами – підприємцями подбаємо про відпочинок і дозвілля молоді, яка буде займатися визначеною громадською роботою. Окрім того, у нас уже діє штаб молодіжного руху, який вникає у проблеми юнаків і дівчат, і в силу наших можливостей береться за їх розв’язання.

Гідне життя людей залежить від розвитку виробництва, бізнесу. Які задуми співпраці з підприємцями?

Так, ми вже установлюємо зв’язки із бізнес-структурами. Ставку робимо на людей, які займаються малим і середнім бізнесом. Тут визначальним критерієм є чиста репутація і залучення до роботи не тільки керівників – бізнесменів, а й і їх невеликих трудових колективів.

Всіх нас, а підприємців особливо, турбує те, що місто Черкаси занепадає. І це не згущення фарб. У місті на кілька десятків тисяч скоротилася кількість населення, робочих місць. Практично нині піднялась нова хвиля виїздів, коли фахівці і не тільки, а й рядові працівники покидають Черкаси у пошуках роботи. Адже у місті виробництвом влада практично не займається. У нас немає привабливих інвестиційних програм, деградує малий і середній бізнес,  соціальна сфера.Зупинились «Хімреактив», тютюнова фабрика, «Хімволокно», «Фотоприлад», приладобудівний завод, завод телеграфної апаратури і інші.

Це найбільша проблема, яку міська влада замовчує. Без створення робочих місць, без підтримки покупної спроможності населення місто ні нормально жити, ні розвиватися не може. Такого критичного стану в інших обласних центрах, скажімо у Вінниці, Хмельницькому, Житомирі, Полтаві, просто немає. Та й наша Умань у цьому плані виглядить набагато краще. Міська організація всіма можливими засобами привертатиме увагу і мера міста, і нового губернатора, щоб спільними зусиллями зосередитись на розв’язанні цих невідкладних завдань.

Словом, наша основна мета – не закопуватись в окопи, а долучатись до конкретних справ на користь громади і міста.

Микола Костецький

Переглядів: 944 | Додав: narodna
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]