Неділя, 19.05.2024, 12:22 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2009 » Листопад » 5 » Черкащани підтримують передвиборчу програму кандидата в Президенти В. М. Литвина
Черкащани підтримують передвиборчу програму кандидата в Президенти В. М. Литвина
09:55

Народники Черкащини схвально зустріли рішення ХІ з’їзду Народної Партії про висунення Володимира Михайловича Литвина кандидатом в Президенти України.

Таке рішення вони вважають його єдино правильним з усіх точок зору. Саме Володимир Литвин як Президент України здатний зупинити руйнацію України, підняти її міжнародний авторитет.

Партійці області глибоко переконані в тому, що лише керівник нашої політичної сили спроможний врятувати Україну, повернути її народу, забезпечити йому гідне людини життя, добитись дієвого народовладдя, об’єднати суспільство на копітку працю задля того, щоб наша Вітчизна стала сильною, заможною і перспективною державою.

Цю думку поділяє громадськість Шевченкового краю, багаточисельний загал виборців, які не довіряють нинішній владі, оманливим рожевим обіцянкам багатьох політиків, як від влади і так званої опозиції.

Із передвиборною програмою В. М. Литвина вже ознайомлений партійний актив області, наші агітатори і добровільні помічники. Він отримав одностайне схвалення, має позитивні оцінки в багатьох засобах масової інформації області.

По іншому не могло і бути, бо Програма дає відповіді на самі злободенні суспільні проблеми, виклики сьогоднішнього часу, визначає ключові завдання в соціальній та економічній сферах, на селі та в оздоровленні екології, у політичній та культурній сферах, в питаннях верховенства права, безпеки країни і її міжнародних відносин.

Всі її положення глибоко аргументовані і переконливі. Їх реалізація під силу нашому народу в умовах політичної стабільності, єдності суспільства і дій всіх гілок влади. Реалізація кожної ідеї програми вимагатиме напруженої праці всього народу, суттєвого вдосконалення законодавства, неухильного виконання Конституції України і чинного законодавства.

Членів Народної Партії і виборців приваблюють запропоновані заходи щодо забезпечення ефективного економічного розвитку країни, її базових галузей на основі цільових державних програм, інноваційних технологій, залученні вітчизняних і іноземних інвестицій. Схвально приймаються ідеї відновлення крупного сільськогосподарського виробництва, бо нині не можемо забезпечити себе м'ясо-молочними продуктами, цукром, овочами, а також щодо заборони приватизації державних підприємств стратегічного значення, публічного аналізу результатів і наслідків приватизації, повернення об’єктів до державної власності, якщо не виконані приватизаційні зобов’язання, бо в результаті приватизації 2-3 відсотки «нових українців» заволоділи 90-95 відсотками колишньої загальнонародної власності.

  В ході обговорення Програми підкреслюється актуальність вирішення таких питань як:

-   здійснення комплексу заходів зі стабілізації національної валюти, приборкання інфляції, яка нині поглинає третину зарплат і пенсій наших співвітчизників;

-   виведення економіки України із тіні;

-   уточнення зобов’язань, взятих Україною при вступі в СОТ;

-   введення прогресивної системи оподаткування та податку на багатство;

Повсюдно зазначається, що стержнем Програми Володимира Литвина є пропоновані заходи щодо подолання бідності, підвищення життєвого рівня народу. Їх мета: забезпечити кожному високооплачувану роботу, житло, доступ до освіти, якісне медичне обслуговування, а в підсумку – безпечне і комфортне життя у власній державі. Це надзвичайно важливо, бо за даними досліджень 70 відсотків населення знаходиться за межею бідності.

Подолання бідності буде досягнуто на основі росту економіки, запровадження соціальних стандартів при обрахунку мінімальної зарплати і пенсії із обрахуванням витрат на придбання (оренду) житла, на комунальні послуги, освіту, лікування, харчування, одяг, відпочинок, а також за рахунок реформування системи оплати праці і пенсійного забезпечення, бо на сьогодні вони занижені в 2-3 рази. Схвально сприймають положення Програми щодо підвищення зарплат вчителям, лікарям, працівникам сфери культури до рівня середньої в економіці, забезпечення їм соціальних гарантій на рівні державних службовців, встановлення справедливих тарифів на комунальні послуги, повернення втрачених заощаджень громадян, державної гарантії банківських вкладів, підтримки молодих сімей, талановитої молоді малих міст та сільської місцевості, встановлення квот на працевлаштування молоді. Дуже актуальним вважається формування на основі суцільної диспансеризації паспорту здоров’я населення з регіональним визначенням відповідних заходів.

Серед однопартійців і виборців знаходять підтримку ідеї Програми в політичній сфері, а саме щодо зміни виборчої системи (за відкритими партійними списками до Верховної Ради, а вибори місцевих органів влади за мажоритарною системою), скорочення витрат на утримання органів державного управління, розширення повноважень органів місцевого самоврядування. Одностайно підтримується ідея обов’язкового проведення всеукраїнських референдумів з ключових питань внутрішньої і зовнішньої політики.

На Черкащині також позитивно оцінюються ідеї Програми з питань міжнародних відносин України, забезпечення безпеки країни, позаблокового статусу України, добросусідських відносин з країнами сусідами, взаємовигідної співпраці з Європейським Союзом, створення Єдиного економічного простору із Росією, Білорусією і Казахстаном.

Черкащани також вважають вкрай актуальним створення сучасних збройних сил України, повну департизацію військової, правоохоронної і судової системи, введення виборності суддів.

Ставиться завдання від первинного осередку і до виконкому регіональної парторганізації – пояснити людям чому кандидат в Президенти пропонує ту чи іншу ідею, її необхідність і суспільне значення. Вкрай важливо це підкріплювати аналізом того, чи іншого питання на прикладі села, сільської громади, міста, району, області, України.

 

        Виконком Черкаської регіональної організації Народної Партії

Переглядів: 610 | Додав: narodna
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]